Hoe meer, hoe beter

De nieuwe Volkswagen Amarok wordt gelanceerd met een vierdeurs dubbele cabine (DoubleCab) en een tweedeurs enkele cabine (SingleCab - niet voor de Belgische markt).

Een verschil ten opzichte van zijn voorganger is de lengte. Met 5.350 millimeter is de nieuwe Amarok 96 mm langer dan het vorige model. Een wielbasis van 3.270 mm betekent een toename van 173 mm. Het resultaat? Meer ruimte, scherpere proporties en verbeterde offroad-capaciteiten dankzij betere oploophoeken. 

Deze extra ruimte zorgt ervoor dat de laadbak tussen de wielkasten voldoende ruimte biedt voor een zijdelings ingeladen europallet. Bovendien kan de laadbak ook worden vastgezet met een elektrisch bedienbare rolafdekking. Deze rolhoes kan worden geopend en gesloten vanuit de laadbak zelf, vanuit het voertuig of met de afstandsbediening via de autosleutel.

Niet alleen de ruimte werd groter, ook het maximale laadvermogen is gestegen van een goede ton tot 1.16 ton. 

Nieuwe Volkswagen Amarok

Nieuwe en opvallende veranderingen

De meest zichtbare verandering en een statement op zich is de nieuwe voorkant van de pick-up. Die wordt gelanceerd in de specificatievarianten 'Amarok', 'Life' en 'Style', evenals de topversies 'PanAmericana' (offroad-styling) en 'Aventura' (exclusieve styling). Opvallend is ook het woord 'Amarok' dat in reliëf aangebracht is onder het grote VW-logo en bijna de hele breedte van de achterklep inneemt.

De Amarok komt in zes verschillende rijprofielen (Drive Modes) en helpen de bestuurder in verschillende situaties. Bijvoorbeeld bij het rijden op gladde wegen of op veeleisend terrein. 

Meer dan twintig nieuwe rijhulpsystemen maken het rijden nog makkelijker. Bijvoorbeeld ACC+ (Adaptive Cruise Control integreert verkeersborden in de automatische snelheidsregeling via camerascans), Traffic Jam Assist, Front Assist en ‘IQ.LIGHT – LED-matrixkoplampen’ – zijn nieuw op de Amarok en veel van deze systemen maken deel uit van de standaardspecificatie.

Nieuwe Volkswagen Amarok

Een terreinwagen met luxe-interieur

Ook het interieurdesign van de nieuwe Amarok onderging een metamorfose. Met zijn zelfverklarende en digitale displays is het interieur door het ontwerpteam van Volkswagen Commercial Vehicles op een zeer functionele en hoogwaardige manier geconfigureerd. Zo vind je in het midden een zeer modern touchscreen scherm in tabletformaat dat in het kleinste formaat al 10.0-inch groot is.

Andere kenmerken zoals het kwalitatieve geluidssysteem van Harman Kardon zijn standaard in de Amarok PanAmericana en Ventura en optioneel verkrijgbaar voor de andere specificatielijnen.

De premium positionering van het voertuig wordt ook geëvenaard door de nieuwe stoelen. De bestuurder en voorpassagier van de Amarok zitten op ergonomisch ontworpen zetels, die in de hogere specificaties elektrisch in meerdere standen kunnen worden versteld. Een terreinwagen die binnenin de luxe van Volkswagen bevestigt.

Nieuwe amarok interieur
Nieuwe Volkswagen Amarok
Nieuwe Volkswagen Amarok
Nieuwe Volkswagen Amarok
Nieuwe Volkswagen Amarok
Nieuwe Volkswagen Amarok
Nieuwe Volkswagen Amarok
Nieuwe Volkswagen Amarok
Nieuwe Volkswagen Amarok
Nieuwe Volkswagen Amarok
Nieuwe Volkswagen Amarok
Foto 1 / 1

Bekijk ook onze andere artikels

Filter
Filters
Sluiten Reset filter