Vandaag, 1 juli 2022, start de 109de editie van het grootste wielerevent ter wereld, de Tour de France. ŠKODA mag zich al voor de 19de keer de officiële hoofdsponsor en autopartner van het evenement noemen. Maar liefst 250 wagens worden gebruikt als ondersteunings- en assistentieauto’s en zullen de organisatoren en Tourleiding een optimale mobiliteit bezorgen.

Het wagenpark omvat naast de populaire Octavia iV en Superb iV (plug-inhybride) de volledig elektrische ŠKODA Enyaq iV directiewagen. Hierin zal Tour-directeur Christian Prudhomme voor de derde keer het peloton aanvoeren als het mobiele commandocentrum. Tijdens sommige etappes wordt de ENYAQ iV afgewisseld met de ŠKODA SUPERB iV.

De Tsjechische autofabrikant ondersteunt als ‘motor van de wielersport’ nog meer nationale en internationale wielerwedstrijden waaronder de Spaanse ‘Vuelta’ maar ook de Tour de France Femmes.

Skoda enyaq iv tour de france

Van Kopenhagen naar Parijs

De wielerklassieker start met de Grand Départ in Kopenhagen, het meest noordelijke startpunt in de geschiedenis van de Tour. De 21 etappes, waaronder zes bergtrajecten, voeren het peloton door vier landen en over een afstand van 3.300 kilometer. Op 24 juli bereiken de renners hun bestemming op de Avenue des Champs-Élysées in Parijs.

De Tour de France Femmes gaat van start op 24 juli. De vrouwelijke deelnemers leggen acht etappes af over een afstand van 1.029 kilometer, waarbij de route van Parijs naar La Planche des Belles Filles gaat.

Skoda als officiële partner van tour de france

Wist je dat...

ŠKODA dit jaar voor de twaalfde keer de kristallen trofee ontworpen heeft voor de winnaar van de Tour de France? Daarnaast sponsort het merk sinds 2015 de groene trui voor de leider in het puntenklassement.

Bekijk ook onze andere artikels

Filter
Filters
Sluiten Reset filter